Shiatsu…

Het Japanse woord Shiatsu (指 圧) bestaat uit twee karakters: vinger (指) en druk (圧), letterlijk betekent het dus vingerdruk.

Shiatsu wordt ook wel Japanse drukpuntmassage of acupressuur genoemd, want kenmerkend is dat er op specifieke punten op de energiebanen van het lichaam druk wordt toegepast. Shiatsu is gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en aangevuld met westerse medische kennis.

Om ons goed te voelen en gezond te zijn, moeten we ervoor zorgen dat alle lichamelijke en geestelijke functies optimaal functioneren.

Volgens Traditionele Chinese Geneeskunde zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. En geldt dat bij een gezonde mens de levensenergie, “Qi” (氣) genaamd, ongehinderd kan stromen en in energetisch (Yin-Yang) balans is.
Als dat niet meer het geval is uit zich dat in allerlei klachten van lichamelijke, geestelijk en emotionele aard.
Een manier om deze balans te herstellen of te onderhouden is door middel van Shiatsu.

Met acupressuur kunnen allerlei klachten behandeld worden, maar minstens zo belangrijk is dat van Shiatsu ook een preventieve werking uitgaat. Drukpuntmassage zorgt er namelijk voor dat het zelfhelend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. Je hoeft dus geen klachten te hebben om een Shiatsu massage te ondergaan.

Shiatsu behandelingen zorgen ervoor dat:
– het energetisch balans wordt hersteld
– het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd
– de kwaliteit van de slaap verbetert, je beter uitrust
– pijn, stress en vermoeid worden verlicht en verdwijnen
– je je beter, fitter, helderder in je hoofd voelt
– je weer opgewekter en creatiever wordt
– en nog veel meer

Voorbeelden van klachten waarbij Shiatsu helpt:
– nek, rug en schouderklachten
– hoofdpijn, migraine, duizeligheid
– vermoeidheid, stijfheid
– burn-out, stress
– klachten aan het spijsverteringssyteem
– klachten van hormonale aard (menstruatie, overgang, conceptie)
– slaapstoornissen
– enzovoorts

Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens de behandeling ligt de cliënt op een behandeltafel en wordt op de kleding gewerkt. Er is namelijk geen noodzaak om massageolie te gebruiken, omdat in Shiatsu alleen (vinger)druk wordt toegepast en er dus geen wrijving is.
Het effect van de toegepaste druk gaat dieper dan alleen de huid, zonder dat dit pijn doet, waardoor alle onderliggende systemen van het lichaam worden gestimuleerd en diepe ontspanning ontstaat.

Mocht je meer willen weten neem dan contact op.